Hvordan træner vi?

 

Træning foregår på de fleste hold på racercykel. I MTB-grupperne foregår træningen på mountainbike eller Gravel.

Træningen foregår på forskellige hold, som alle er beskrevet nedenfor. Ved lavt fremmøde, kan man vælge til træning at slå to grupper sammen. I weekender køres der typisk ture på tværs af grupperne. Disse ture er ofte på 100+ km. Der vil her blive taget hensyn til den enkeltes niveau. Der kan også blive meldt kortere ture ud eller ruten kan afkortes efter behov og aktuel form.

Træning i grupperne udmeldes på Forum af turlederen, gerne dagen før træningen, og man har mulighed for at melde ind, at man kommer. Weekendture slås gerne op på Forum i gruppen Weekendture. Efter træning laver turlederne eller en fra gruppen en opfølgning på Forum om dagens træning.

Der køres i holdstørrelser på max 12 af hensyn til sikkerhed og andre trtafikanter.

Der er træning hele året, hvor noget træning foregår om sommeren og anden træning om vinteren.

Mange medlemmer er også medlem af et fitnesscenter, kører på cykelbanen eller på hjemmetræneren, fx Zwift mod andre.

 

 

 Sommertræning

 Vintertræning

 Racerrøvene  Mørkemandstræning
 Turbomotion  Racer
 Supermotion  MTB
 Motionister  Cykelbanetræning
 Charmepiger Charmepiger
 MTB gruppe 1  
   

 

Racerrøvene

Gruppeleder: Jesper Andersen

Der forventes stor cykelteknisk og -taktisk forståelse og erfaring. Her køres og trænes med henblik på cykelløbsrace, så man vil være i stand til at begå sig i den allerforreste gruppe i motionsløb.

Det er her, du passer ind, hvis du er på ”nedtrapning” til motionscyklingens verden, eller aspirant til at køre den anden vej; altså lige skal lære at mestre cyklen og gruppekørestil i et konkurrencefelt, som vordende licensrytter. Eller også er du bare motionisten, der træner og kører ”til grænserne”.

For at køre i gruppen træner du periodisk 3-4 gange om ugen (”plus det løse”).

Racerrøvene er generelt meget robuste, både fysisk og psykisk, hvilket er en effekt af stor træningsmængde året igennem (også vinter). Kan man ikke sidde med til træningen, er det ikke fordi gruppen kører for stærkt, men fordi formen ikke er der. Formen kan genvindes/etableres i turbo- eller supermotionistgruppen og ved selvtræning/ekstratræning med andre.

Du skal være indstillet på at træne med både en vis disciplin og koncentration og samtidig på en måde, så konkurrenceelementet betones uden at kammeratskab, sjov og ballade går tabt.

 

Turbomotion

Gruppeleder: Allan Herskind

Denne gruppe træner efter samme forskrifter som Racerrøvene. Den primære forskel er, at gruppen ikke træner så hårde intervaller. Det er gruppen for dem, der har klare forventninger om at kunne skærpe formen succesivt gennem sæsonen og vil træne seriøst, men knap så systematisk som Racerrøvene. Man træner også 2-3 gange ugentligt i denne gruppe, og man har ambitioner om at kunne gøre sig på konkurrencevilkår, uden kammeratskabet dog sættes på spil.

Man træner med i denne gruppe som Racerrøv ”på restitution” eller ude af form, eller som Motionist, der vil træne på denne intensive måde og gerne vil køre sig ”op” i Racerrøvsgruppen. Det er også for de yngre og nyere cykelmotionister, der mangler det sidste på det tekniske niveau, for at kunne køre med i Racerrøvsgruppen, hvor der jo forventes, at man kan have tillid til hinandens cykeltekniske færdigheder, når der skrues på håndtaget i spurter, fartlege, sving etc.

Tirsdage og torsdage: 60 - 90 km. Lørdage, søndage/helligdage: 60 - 125 km

Interval træning: Der skal gives fuld gas og rulles mellem intervallerne.
Accelerationstræning: Korte tempoforøgelser hvor der over kort tid køres til max.

Bakkeaccelerationer: Pulsen presses helt op i det røde felt.

Leg med kadencen, veksel mellem tunge og lette gear.

 

Supermotion

Gruppeleder: Knud Pedersen

I løbs-højsæsonen skal du kunne cykle op til 30 km/t i en gruppe for at kunne følge med.

Du træner typisk 2-3 gange om ugen eller supplerer din cykling med anden sportsaktivitet.

Intensiteten i denne gruppe er 5-10 % større end i Motionistgruppen, og det kan du mærke, når farten er kommet op i 30-erne, og der trædes til i bakkerne. Der køres lidt mere racebetonet end i Motionistgruppen. Bl.a. trædes der i svingene, så der skal opøves lidt teknik, inden du er rustet til denne gruppe.

Der vil en gang imellem blive trænet tempo- og konkurrencefeltkørsel (f.eks. rulleskift og intervaltræning).

 

Motionister

Gruppeledere: Gunner Andersen og Johnny Sørensen

Dette er LPdCs ”startgruppe” idet vi ikke har grupper, der kører ”langsommere” end 27-28 km/t ved sæsonstart. Det er her du køre, hvis du gerne vil træne og have styr på den elementære feltkørsel, tegngivning m.v. Her starter du også, hvis ambitionerne er til at køre i en hurtigere gruppe, men formen ikke lige står mål med ambitionerne. 

Du træner typisk 2 - 3 gange om ugen og har i højsæsonen ikke de store problemer med at hænge på et felt, der kommer hjem med ca. 30 km/t i gennemsnit for en lang tur på 70-80 km, selv om du også skal give dit bidrag i front.

I gruppen kører man også for at blive teknisk bedre og lære de små fif, der skal læres, når man vil rykke fra feltet i en spurt, lurepasse og finde det rigtige hjul og finde ind i rytmen, når der køres kæde.

Hvis der skal køres race, kræver det selvfølgelig også, at du og kammeraterne i gruppen har styr på sikkerheden og har lært

Dette for de bagvedkørendes skyld (de ser kun dit hjul og rammer det, hvis det kommer for hurtigt imod dem eller pludseligt står på tværs).

Her et eksempel på en trænings aften:

 

Charmepiger

Gruppeleder: Karin Søndergaard

Charmepigerne er en gruppe for piger/damer, der har lyst til at få sved på panden og samtidig ha´ det sjovt.

Charmepigerne har én gruppe på Forum, men ved mere end 8 til træning, deler vi os i to

Vi kører ved sæsonstart ca. 22 km/timen i gennemsnit. Dette øges til ca. 26-28 km/timen midt i sæsonen. CP Turbo er som udgangspunkt stærkere og kører hurtigere end CP Super.

Til træning øver vi forskellige kørselsformationer, som fx rulleskifte. Vi køre også intervaller og skilte-/bakkespurter. Vores ture er oftest omkring 45-60 km.

Er du grøn i sporten eller har du cyklet lidt – eller meget for dig selv, så kom og vær med. Dog skal du som udgangspunkt kunne cykle en tur alene på 35-40 km med min. 20 km/timen.

Vi deltager i cykelløb i løbet af sæsonen, og arrangerer også cykelture, -rejser og sociale arrangementer i løbet af året.

Du kan også som pige/dame vælge at køre på et af de andre hold i klubben.

 

MTB og gravel gruppe.

 

Gruppeleder: 

Ikke fast men hvem der melder ind med en tur. MTB og Gravel slår sig ofte sammen og kører ud og hjem sammen.

Et antal mtb-ryttere har licens til sporene ved Langesø. Klubben yder et tilskud til denne årlige licens.

 

Mørkemandstræning

Gruppeleder: Ikke fast, men hvem der melder ind.

Her køres runder ved Beldringe lufthavn. Turene er 50-75 km afhængig af hvor mange runder man vælger at køre og hvilken vej der køres hjem.

Runden kan ses her

Indtil 1. februar kører vi efter et 12 ugers vintertræningsprogram, som kan ses her (pdf):

12 ugers vintertræningsprogram i LPdC

Efter 1. februar kører vi efter et 9 ugers preseason træningsprogram, som kan ses her (pdf): 

9 ugers preseason program LPdC

 

Racer, MTB og Gravel - vinter

Alle kan melde ture ind på Forum.

 

Cykelbanetræning

Vi har mulighed for at bruge cykelbanen under Åbenmotion.

Tiderne er:
Mandag kl. 17.30-19:00
Mandag kl. 19.00-20.30

Torsdag kl. 19.00-20.30
Fredag kl. 16.30-18.00 - denne træning er primært tiltænkt begyndere, men øvede kan også tilmelde sig.
Søndag kl. 8.30-10.00

Tilmelding, priser og betaling foregår individuelt på https://odensesw.onlinebooking.dk/booking/default.aspx

Regler og udstyr kan der læses om her http://odensecyklebane.dk/

 

 

 

Revideret 04-11-2023